Wat kan je allemaal eten?
Blijf op de hoogte en volg Nol, Catelijne, Jop en Sven
23 November 2018 | Indonesië, Tomohon
Woensdag waren we bijtijds vertrokken uit Tangkoko. We gingen een dagtrip maken met Stefi langs allemaal mooie plekken in de omgeving en na afloop heeft hij ons gebracht naar ons volgende hotel (Mountain View Resort in Tomohon). Onze eerste bestemming was 'Danau Tondano', een groot meer hier in het noorden. Hier hebben we lekker aan het water geluncht. Stefi kreeg tijdens de lunch bericht dat er een aardbeving in Bitung (dichtbij Tangkoko) was geweest van 5.3. Precies 2 uur daarvoor waren wij daar nog even bij de supermarkt gestopt. Gek idee! Er was gelukkig geen schade en er waren geen gewonden.
De lugubere Tomohon markt was de tweede bestemming. Daarna zijn we naar de vulkaan 'Mahawu' gegaan. De eerste vulkaan die Jop helemaal zelf beklommen heeft. Na een pittig klimmetje (wel op een trap) kwamen we bij een mooie krater met een klein, grijs gekleurd kratermeertje. De vulkaan wordt als niet actief beschouwd, maar dat leek ons wat onlogisch gezien de zwavellucht die er hing. Vanaf deze vulkaan hadden we ook mooi uitzicht op omliggende vulkanen, waaronder de prachtig conische vulkaan die onlangs uitgebarsten is.
De laatste highlight in deze regio was 'Danau Linow'. Een bijzonder kratermeer dat steeds wisselt van kleur bij een andere lichtval. Verschillende kleurschakeringen van groen naar blauw komen aan bod. Een heel mooi gezicht. De vulkaan hier is duidelijk actief. Van verre roken we al de zwavellucht en overal zagen we langs de waterkant stoom komen en het water borrelen.
Na al deze mooie plekken in de omgeving gezien te hebben, kwamen we aan bij onze bungalow aan de rand van Tomohon. Na de kreet ‘O Wauw, mazzel een t(r)ein’ hadden Jop en Sven direct de schommelbank in de tuin geconfisqueerd en omgedoopt tot trein. We mochten een bungalow kiezen (er waren geen andere gasten ;-)) en kozen éen grote vlakbij de schommelbank. Onze bungalow heeft twee slaapkamers, een woonkamer, een grote veranda en een badkamer met warme douche. Helemaal prima!
Liefs uit Tomohon!
25 November 2018 - 07:37
Annneke:
Wat worden die kerels van jullie groot. Ik herken ze straks niet meer.
Ze leren heel veel van zo´n reis. Heerlijk om te lezen.
Ik kijk weer uit naar de volgende verhalen.Met mijn kleintje gaat gelukkig alles weer goed, maar dat zal Eefje jou wel verteld hebben. Het was wel even schrikken.
Veel liefs en geniet van alles maar vooral van elkaar xxxxxx